0
verzorgingstafel

De verzorgingstafel in de babykamer

Is er een baby op komst? Leuk! Dan droomt u als (toekomstige) ouder wellicht van een mooie babykamer. Een kleurrijk likje verf aan de muur, een bijbehorende kast en een leuke verzorgingstafel. Want naast mooi moet een babykamer toch vooral praktisch zijn.

De aankoop van een verzorgingstafel is eentje waar u best even bij stilstaat. U zult er meer tijd achter doorbrengen dan u misschien oorspronkelijk had verwacht. Het gaat niet enkel over luiers verschonen. U kunt er uw baby wassen, afdrogen en masseren. Ouders staan al snel tien minuten per dag achter de commode. Reden genoeg om u er even over te informeren.

Verzorgingstafel of commode?

Een luiertafel, verzorgingstafel, of commode: voor jonge ouders lijkt het aanbod verwarrend, maar in de praktijk is het allemaal min of meer hetzelfde. Het is een aankleedmeubel voor baby’s dat eruit ziet als een rekje of kastje, al dan niet op wieltjes. Bovenop ligt er een kussen waar u uw baby in alle rust en comfort kunt verzorgen en verschonen. Het kleine verschil is dat een commode vaak meer laden of dichte opbergruimte heeft. Het ziet er eerder uit als een kastje. Een verzorgingstafel en luiertafel hebben eerder open opbergruimte. Hebt u een gebrek aan ruimte? Dan is een luiertafel aangeraden. Vaak kunt u deze opvouwen, zodat ze gemakkelijk op te bergen zijn. Sommige exemplaren bieden een opklapbare lade met bad aan. Zo moet u geen badje aanschaffen en bespaart u opnieuw ruimte. De Childhome Verzorgingstafel Met Babybad is zo een voorbeeld.
luiertafel

Voor- en nadelen

Een verzorgingstafel staat niet alleen leuk in de babykamer, het biedt ook heel wat voordelen. Zo is een aankleedkussen onmisbaar. Tijdens moeilijke nachten kan u uw kleine uk meteen verschonen en vertroetelen. U hoeft geen nachtelijke tochten via de trap naar de badkamer te ondernemen. Dit maakt het leven voor ouders gemakkelijker gedurende die eerste maanden. Alle verzorgingsspulletjes passen binnen handbereik in de laden. Bovendien zijn de meesten gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes. Is uw baby zindelijk? Sommige commodes kunt u ombouwen tot een kastje. Zo hoeft u geen nieuwe aankopen te doen en niets weg te gooien.

Wat voor soort verzorgingstafels zijn er?

U kunt kiezen voor een compact exemplaar, zoals de Precies Commode Cindy. Deze is zeer geschikt voor wie een kleinere kinderkamer heeft, en dus liever geen grote commode plaatst. Het open vak en de lade bieden bovendien nog steeds voldoende opbergruimte. Er bestaan verzorgingstafels met een opklapbare wastafel, zoals deze Quax Verzorgingstafel. Anderen hebben verlengstukken die u kunt opklappen. Hiermee kan de luiertafel zowel in de breedte als lengte worden vergroot. Daarnaast speelt de kleur en het materiaal natuurlijk ook mee. Wilt u een modern, of liever een romantisch eikenhouten exemplaar? Dit is afhankelijk van wat u mooi vindt, of u duurzaamheid belangrijk acht, en wat past in uw babykamer.

Waarop letten voor kopen van verzorgingstafel?

Er zijn heel wat verschillende soorten op de markt, sommige met specifieke extraatjes en opties. En ouders willen altijd het allerbeste voor hun baby. Om u door deze keuze te helpen, zijn hier enkele tips waarmee u rekening kunt houden tijdens de aankoop. Let om te beginnen op de hoogte van de luiertafel. Sommige commodes worden op een verhoging gemonteerd. De reden hiervoor is simpel: zo kunt u uw voeten eronder plaatsen, waardoor u goed rechtop kunt staan en u niet te veel hoeft te bukken. Uw rug zal u dankbaar zijn.

Daarnaast is de kwaliteit belangrijk. De deurtjes van de lades zult u vaak openen en sluiten, eventuele opklapbare lades moeten vlot meewerken. Er bestaan commodes met een soft-close systeem, dit vermijdt kindervingertjes tussen een lade of deur. Uiteraard speelt ook de veiligheid mee. Staat de verzorgingstafel op wieltjes? Kijk dan even of er ook remmen op staan.

De voordelen van online vergelijken

Zowat alle merken hebben vandaag een webshop. Dit is gemakkelijk voor de ouders. U hebt meteen een netjes overzicht van wat ze aanbieden en tegen welke prijs ze dat doen. Het is eenvoudig om verschillende merken te vergelijken. Bovendien verschijnen er ook regelmatig reviews. Hoe tevreden zijn andere ouders van hun aankoop? Het werkt inspirerend en verhelderend. Zo bent u er zeker van dat u de beste verzorgingstafel koopt voor uw baby, aan de laagste prijs.